Sarımsak Çayının Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Çayının Sağlığa Faydaları Nelerdir? Vitamin deposu olan ve aynı zamanda vücudun bağışıklık sistemini arttıran sarımsak, fayda yönüyle yararları saymakla bitmemektedir.
Sarımsak Çayının Sağlığa Faydaları Nelerdir? Vücut metabolizmasına sağladığı yararlarının yanı sıra zayıflama yöntemi içermesi de bitkinin ne denli faydalı bir içeriğe sahip olduğunu göstermektedir. Sarımsak çayının özellikleri arasında ilk sırayı, sindirim sistemini temizlemesi ile ön plana çıkması almaktadır.
Kalp Hastalıklarına Karşı Koruma
Sarımsak çayının faydaları arasında, kalp hastalıklarına karşı metabolizmayı kuruluma da yer almaktadır. Yapılan araştırmalarda, çiğ sarımsağın HDL adı verilen iyi kolesterolü yükselttiği, aynı zamanda damar sertliğini önlediği yer almaktadır. Araştırmada ayrıca, kalp hastalıkları riskini azalttığının altı da çizilmektedir. İnsanda bulunan damar sertliği yahut ta herhangi bir kalp problemi sebebiyle düzenli olarak ilaç kullanıyor ise, sarımsak tedavisi takviyesi almadan evvel hekime danışılması gerekmektedir.
Mineral ve Vitamin Bakımından Zengindir
İçeriğinde yer alan etkin maddesi sayesinde sarımsak, yüksek vitamin ve mineraller içermektedir. Bu vitamin ve mineraller de vücut sağlığına son derecede katkıda bulunmaktadır. Günlük olarak tüketilen üç diş sarımsağın, C vitamini ihtiyacının neredeyse yüzde beşini karşıladığı bilinmektedir. Günlük kalsiyum ihtiyacının ise yüzde ikisi demektir. Ayrıca günlük demir ihtiyacının yüzde biri ile B6 vitamini ihtiyacının da yüzde altısını karşılamaktadır.
Ayrıca sarımsak;
- Tiamin,
- Riboflavin,
- Magnezyum,
- Fosfor,
- Potasyum,
- Çinko,
- Bakır,
- Omega 3,
- Omega 6,
- Manganez,
Selenyum gibi vitamin ve mineralleri yoğun miktarda içermektedir.
Parazitlerden Korur
Çiğ sarımsak ile sarımsak çayı, en yoğun kullanım alanları olarak, soğuk algınlığı ve üst solunum yollarında görülen enfeksiyonlarına karşı kullanıldığı gösterilmektedir. Yüksek miktarda allicin içermektedir. Ayrıca çiğ sarımsak, anti viral ve de anti bakteriyel özelliklere sahip bulunmaktadır. Kış aylarında özellikle tüketilmesi ve düzenli olarak sarımsak kullanılması, bulaşıcı rahatsızlıklara karşı da, vücut metabolizmasının direncini arttırmaktadır.
Sindirim Sistemini Temizler
Vücut metabolizmasında yer alan ve uygun ortamda hücre yapısına zarar veren serbest radikallerin sarımsağın içeriğinde yer alan antioksidanın tesiri ile kontrolü altında tutulması da imkan dahilindedir. Hücrenin yapısına, hava kirliliği yahut ta radyasyon ile aşırı güneş düşüyordu ve stresin zarar veren etkisi, sarımsakta bulunan etkin maddeler sayesinde yok edilebilmektedir. Sarımsağının özellikleri sayesinde, hem gırtlak hem mide hem meme hem de prostat kanserlerinin risk oranlarının azaldığı belirtilmektedir.