Dekorasyon

Mutfağı Dekore Etmeden Bilinmesi Gereken 6 Yerleşim Planı

Mutfağı Dekore Etmeden Bilinmesi Gereken 6 Yerleşim Planı nedir? Mutfağını dekore etmeden önce bilmen gereken 6 yerleşim planı çeşitleri hakkında bilgilere sahip olmakta fayda vardır. Düzenli mutfaklar için yerleşim planlarını doğru kullanmak gerekir.

Mutfağı Dekore Etmeden Bilinmesi Gereken 6 Yerleşim Planı nedir? Mutfak dekorunda yerleşim planı öncelikli olarak yer alıyor. Özelliklede mutfaklarını uzun süreli olarak dekore edecekler için mutfak dekorlarından önce mutfağın yerleşim planı hakkında detaylı bilgi edinmeleri gerekiyor. Çünkü mutfağın genel kullanımında fonksiyonellik kazanmak için yerleşim planının en etkili şekilde kullanılması gerekiyor. Genel olarak ise mutfaklardaki yerleşim planları şu şekilde oluyor;

1-) Adalı

L şeklinde bir sıra ile mutfağın kullanım alanı ilerler. Geriye kalan kısım ise; adaya benzer. Genel olarak mutfakta etkili çalışma ortamı için uygun yapıdadır. Adalı mutfak dekoru için genellikle set üstü ocak ile lavabo yakın olarak yerleştirilir. Böylece mutfağın kullanım alanı daha çok geniş alanlara yayılıyor.

2-) L Şekli

Günümüzde mutfak alanlarında sıklıkla kullanılan yerleşim planıdır. Özelliklede iş yerlerinde bu tarz mutfak çeşitleri daha çok kullanışlı oluyor. Mutfaktaki oturma plan ile kullanım alanı L şeklinde yerleştirilir. Bu yüzden de düzen açısından oldukça kullanışlı bir mutfak alanı oluyor. Samimi mutfak muhabbetleri için oldukça uygun bir mutfak yerleşim planıdır.

3-) Galeri Şeklinde

Geniş mutfak alanları için sıklıkla galeri mutfak planı tercih ediliyor. Karşılıklı iki tarafta da  dolaplar çevrili olan ortası koridor şeklinde bir alan yer alıyor. Sürekli olarak kullanılan mutfaklar için ideal oluyor. Genel olarak ise galeri mutfak şekli çeşitlerinde oturma düzenleri başka alanlarda oluyor.

4-) U Şekli

Salon mutfak birleşimli yerler için en ideal mutfak tipleri U şeklinde mutfaklardır. Özelliklede salondan ayrılmak istemeyenler için küçük U şeklindeki mutfak tipleri öneriliyor. Günümüzde genel olarak dar alanlı yerler için tercih ediliyor.

5-) Tek Duvarlı

Dar ve küçük evlerde sıklıkla tek duvarlı mutfak tipleri tercih ediliyor. Çünkü tek duvarlı mutfak tiplerinde yerden tasarruf sağlanıyor. Ayrıca küçük evler içinde kullanışlı bir mutfak tipidir. Tek duvarlı mutfak tipi ile birlikte mutfağınızı hem kullanışlı hem de düzenli olarak kullanabilirsiniz.

6-) P Şekli

Bazı evler uzun ve dar alanlı oluyor. P şeklindeki mutfak tipleri de tam olarak bu tarz ev çeşitleri içindir. Karşılıklı olarak dolap düzenleri olan bir mutfak tipidir. Ortasında da dar bir koridor buunur. Mutfakta oturma yerleri bulunmaz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu