Diyette Karşılaşılan Sağlık Sorunları
Diyetin 2. Ayı içinde bazı metabolik rahatsızlıklar oluşabilir. Özellikle bağırsak ve midede meydana gelen bu rahatsızlıklar sindirim sistemi enzimlerinin çok salgılanması ile ilgilidir. Diyete sadık kalıp ana öğünlerin yanında ara öğünler yediğimiz için metabolizmamız her zaman çalışır durumdadır. Midemiz sürekli bir şeyler yediğimiz için durmadan sindirim enzimi salgılayarak mideyi asit özelliği olan enzimlerle doldurur. Normal beslenmemizde sadece ana öğünlerden sonra salgılanan sindirim enzimleri sürekli salgılandığı için mide duvarında yanma, mide ağrıları ve önlem alınmaz ise mide yaralarına yol açabilir. Bu rahatsızlıklara yakalanmamak için gün içerisinde yediğimiz öğünlerden sonra bir çay kaşığı işlenmemiş kepek, keten tohumu, biraz taze yulaf yemeliyiz. Bu yiyecekler mide de biriken asidik özellikteki suyu emerek asidik özelliğini kaybeder, etkisi azalır ve mide duvarına ve mide zarı ile olan etki yüzeyi azalarak mide yanmalarından ve mide ağrısı rahatsızlığından korunmuş olur.
Bağırsaklar sindirim siteminin ikinci önemli bölümü olduğundan midede emilimi olmayan besinler bağırsaklara gelir. Midede ki sindirim enzimlerine maruz kalan parçalanmış besinler asidik özellik kazanarak bağırsaklara gelir. Bağırsaklarda asidik suyun teması ile bağırsak çeperinde yanma ve bağırsak sızısı oluşarak gaz oluşmasına neden olur. Oluşan gaz ve bağırsak sızısı çoğu zaman ishal rahatsızlığının bir etkisi zannedilir ancak durum öyle değildir. Böyle bir rahatsızlık ile karşı karşıya kalmamak için mide suyunun azalmasını sağlayan işlenmemiş kepek mutlaka her yemekten sonra bir çay kaşığı yenilmelidir. Bu sayede midenin asidik suyunun etkisi azaltılır ve oluşacak rahatsızlığın önüne geçilir.
Bu rahatsızlıkların dışında yeterli beslenemeyen el ve ayak kaslarında sık sık kreatin birikmesinden kaynaklı kramplar meydana gelir. Bu kramplar bazen uzun süreli olabilir. Bu krampları engellemek için yapılması gereken proteince zengin besinler ile beslenmeye dikkat edilmelidir. Yenilen proteinler kasların beslenmesinde çok önemli etkenlerdir.